Küpseta: feta-spinatipirukas
Pille Petersoo (Nami-nami.ee)
Kodu & Aed
Feta-spinatipirukas | Shutterstock

Suur ahjuplaaditäis pirukat püsib maitsvana kohe mitu päeva! Täidise võid eelmisel päeval valmis teha ja jahedas hoida. Jahtunult on seda kergem lehttaignale määrida ja see ei ürita taigna pealt plehku pista.

Feta-spinatitäidisega lehttaignapirukas

750 g–1 kg pärmi-lehttaignat

1 suur hakitud sibul

1 sl kuivatatud punet

1 muna

500 g kreemjat fetat või fetalaadset juustu

400 g külmutatud hakitud spinatit

musta pipart

õli praadimiseks

  • Sulata spinat, suru vajadusel kuivemaks.
  • Prae sibul suurel pannil oliiviõlis pehmeks.
  • Lisa spinat, feta ja pune, maitsesta pipraga. Kuumuta läbi, siis tõsta pann tulelt.
  • Lase veidi jahtuda, siis sega juurde lahtiklopitud muna (jäta veidi piruka määrimiseks).
  • Rulli taigen lauale ja määri täidisega.
  • Keera pirukas rulli ja tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga.
  • Küpseta 220° ahjus u 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt tumepruun.
Artikli märksõnad