Meie sõber redis
Pille Petersoo
Kodu & Aed
Redised | Shutterstock

Kiirekasvuline redis on üks varasuve parimaid maiuspalu oma aiast või rõdukastist.

 

retseptid-juuni2015-1.jpg

Keefirisupp redise ja kurgiga
Juta Kübarsepp

Keefirisupp redise ja kurgiga

Kuuele. Kuumal suvepäeval on lihtne külmsupp mõnusaks vahepalaks. Jahutab hästi!

1 liiter keefirit

Soola ja cayenne’i pipart

2 pikka kurki

Kimp rediseid

Peotäis sibulapealseid

Peotäis hakitud maitserohelist (tilli, peterselli, koriandrit)

Kalla külm keefir kaussi, maitsesta soola ja tšillipipraga. Puhasta aedviljad ja haki peeneks, lisa koos hakitud maitserohelisega supile. Serveeri kohe.

 

retseptid-juuni2015-2.jpg

Redis ja vääriskala
Juta Kübarsepp

Redis ja vääriskala

Kahele kuni neljale. Veidi jaapanihõnguline eelroog, kus redis on saanud kaaslaseks väga värske ja kvaliteetse siia- või lõhekala. Kui sulle meeldib jaapanlaste sashimi, siis proovi kindlasti. Võimaluse korral kasuta erivärvilisi rediseid!

200 g hästi värsket lõhe- või siiafileed

(sidrunimahla)

Paar suuremat redist

Külmpressitud oliiviõli

Meresoolahelbeid ja värskelt jahvatatud

Musta pipart

Kaunistamiseks idandeid või ürdivõrseid

Lõika kalafilee hästi terava noaga kerge, umbes 45kraadise nurga all õhukesteks viiludeks. Soovi korral piserda kalatükkidele veidi sidrunimahla. Lõika redised imeõhukesteks viiludeks. Laota kalaviilud ja rediserattad vaheldumisi või kenasti üksteise kõrvale serveerimisvaagnale. Peale nirista veidi oliiviõli ning puista mõned meresoola helbed ja pisut musta pipart. Maitsesta idandid tilga sidrunimahla, oliiviõli ja näpuotsatäie soolaga. Sega läbi ning kasuta neid redise ja kala kaunistamiseks.

Variant: lisa ahjupannile ka toorsuitsupeekoni kuubikuid. Enne serveerimist võid veidi palsamiäädikat peale niristada.

retseptid-juuni2015-3.jpg

Röstitud redised
Juta Kübarsepp

Röstitud redised

Rediseid

Oliiviõli

Meresoolahelbeid

Tüümianilehekesi

Sega redised oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15–20 minutit. Puista julgelt peale meresoolahelbeid ja serveeri.

Artikli märksõnad