Mis on otsituim retsept Eestis? Ühe neist leiad järgnevalt
kodus.ee
Sama maitsev, kui kaunis. Pavlova ei jäta kedagi külmaks. | Agnes Lupp

Sa ei arva iial ära, mida eestalsed toidumaailmas kõige rohkem googeldavad. Igal juhul jagame teile siinkohal ühe retsepti magustoidust, mille valmistamise juhiseid kõige rohkem vajatakse. 

Hiljuti avalikustas Google mullused populaarsemad otsingusõnad. Toidu valkonnas tuleb välja, et meie inimesed otsivad kõige rohkem tavaliste hakk-kotletite retsepti. 
Väga tihti vajatakse juhtnööre ka majoneesi ja kuulsa Pavlova koogi tegemiseks. Järgnevad plov ja seljanka.
Kes julgeb pakkuda, mida 2018. aastal kõige enam valmistada soovitakse? Tehke oma panus!

Järgnevalt jagame teile hobikoka Agnes Lupi valmistatud Pavlova retsepti. See ukhe tort sobib ideaalselt lähipäevade peolauale. 

PAVLOVA

24 cm läbimõõduga tordi jaoks läheb tarvis:


4 toasooja munavalget (vähemalt pool tundi toasoojas seisnud)

200 g suhkrut

näpuotsaga soola

2 tl vanillisuhkrut

1 tl valge veini äädikat

1 tl maisitärklist


Vahusta toasoojad munavalged koos soolaga pehmeks vahuks. Nii, et vaht hoiab kergelt tippusid.

Vahustamist jätkates hakka lisama vähehaaval suhkrut ja lõpus ka vanillisuhkur.

Vahusta munavalgevahtu ~15 minutit või kuni saad tugeva läikiva vahu. Vaht peab olema nii tugev, et kui kausi tagurpidi keerad, ei valgu munavalgevaht kausist välja.

Nüüd puista vahule maisitärklis ja tilguta veiniäädikas. Sega kergelt läbi.

Pane ahi soojenema 160 kraadi juurde.

Võta suur plaadipann ja kata see küpsetuspaberiga. Võid joonistada paberile 24 cm läbimõõduga ringi ja siis tõsta munavalgevaht paberile ringi keskele. Tee spaatli abiga vahust ilus madal kausike – ääred pisut kõrgemad ja keskel madalam.

Tõsta pann ahju keskmisesse ossa ja alanda kuumust 110 kraadini.

Küpseta 1 tund (oleneb ahjust), ära vahepeal ahju ust ava ega kooki torgi. Pavlova peab olema pealt kuiv. Jäta ahjuuks praokile ja lase Pavloval täielikult maha jahtuda.

Libista ukhe tort koogialusele.


Kreemi jaoks vahusta 2 dl 35%-list rõõska koort koos 200 g kohupiimapasta või toasooja maitsestamata toorjuustu ning 1 sl tuhksuhkruga.

Määri kreem Pavlovale ja kaunista erinevate marjadega.

Pildil olev Pavlova on kaunistatud banaani viilude, maasikate, vaarikate, kultuurmustikate ja granadilliga (passionfruit).

Lähemalt saad vaadata ka https://www.instagram.com/cakesbyagikene/

Artikli märksõnad