Sealiharullid õunte ja ploomidega
kodus.ee
Mingit erilist kunsti liharullide tegemiseks vaja ei lähe. Valmista kindlasti ka rooga toetav maitsev kaste. | Shutterstock

Talvisel ajal on hea hellitada end veidi rammusama toiduga. Miks mitte lihtsa seaprae asemel teha hoopis hõrke sealiharulle. Mustad ploomid lisavad rullidele mõnusat magusat maitset.
 

(10-12 tükki)
Tarvis läheb:

600 g taist kondite sealiha
4 õuna
50 grammi kuivatatud ploome
2 sl võidakse1,5 sl jahu
0,5 dl rõõska koort
vett
0,5 sl soola
valget pipart

Tee nii:

* Pane kuivatatud ploomid 3-4 tunniks külma vette ligunema.
* Lõika liha ristikuidu õhukesteks viiludeks ja vasarda kergelt. Puista peale soola ja valget pipart.
* Koori ja viiluta õunad.
* Aseta igale lihatükile paar õunaviilu ja ploom.
* Keera liha rulli ja kinnita rull tiku või tugeva puuvillase niidiga.
* Pruunista rullid pannil igast küljest.
* Lisa pannile natuke vett, pane kaas peale ja lase tasasel tulel küpseda.
* Tõsta rullid kaussi.
* Valmista leemest kaste.

 

Artikli märksõnad