Varsseller: krõmpsuv, mahlane ja tervislik
Pille Petersoo
Kodu&Aed
Juta Kübarsepp

Waldorfi salat.
See ilmakuulus ja populaarne salat loodi 1890. aastatel New Yorgi hotellis Waldorf Astoria. Sobib nii iseseisvalt nautimiseks kui ka liharoogade lisandiks.

Waldorfi salat 
See ilmakuulus ja populaarne salat loodi 1890. aastatel New Yorgi hotellis Waldorf Astoria. Sobib nii iseseisvalt nautimiseks kui ka liharoogade lisandiks.
  
Kuuele kuni kaheksale

4 krõmpsu sellerivart 
300 g punaseid või rohelisi viinamarju 
2 suurt õuna (’Antonovka’, ’Granny Smith’) 
50 g kreeka pähkleid 
paar lusikatäit majoneesi 
soola ja musta pipart 

1.Pese ja kuivata sellerivarred, lõika kerge nurga all viiludeks. Poolita viinamarjad, vajaduse korral eemalda seemned. Lõika õunad neljaks, eemalda südamik ja lõika õunad seejärel kuubikuteks või viiludeks. Pane paar pähklit kaunistuseks kõrvale, ülejäänud haki jämedalt.  

2.Pane kõik ained peale pähklite kaussi, lisa paar lusikatäit majoneesi, maitsesta soola-pipraga ja sega läbi. Lase salatil pool tundi jahedas maitsestuda. Sega hulka pähklid ja serveeri. 

Munavaba variandi puhul kasuta jogurtikastet, millele võid maitseks lisada sidrunimahla või sinepit.  

Selleriampsud sinihallitusjuustu ja singiga
Väga mõnus suupiste klaasikese hõõgveini kõrvale! 

krõmpsu varssellerit 
head sinihallitusjuustu 
veidi piima, hapukoort või rõõska koort 
vinnutatud sinki (prosciutto, speck, jamón serrano vms)

1.Pese ja kuivata sellerivarred, lõika umbes 5 cm juppideks.  
2.Hõõru sinihallitusjuust vähese piima, hapu- või rõõsa koorega pehmemaks, jaota sellerivartele.  
3.Keera iga sellerivarre ümber õhuke singiviil ja serveeri.  

Rohkem retsepte vaata ajakirja Kodu&Aed värskest numbrist!