Maiustuste maailma vägevaim ja ambitsioonikaim esindaja – šokolaad – jõudis Eestisse 19. sajandil. Maitsemeeli liigutav ja kvaliteetne šokolaad valmib aga tõeliste meistrite käe all.
Ahjuõunakattega halvaamaiguline toorjuustukook ei vaja küpsetamist ega želatiini, vaid ainult piisavalt aega tahenemiseks.
Kõik teavad, et toorjuustukoogid on kas küpsetatud või želatiiniga tarretatud.
Suvi jagab oma parimaid ande. Küpsevad marjad kipuvad magustoitu ja koogi sisse, angervaks ja põdrakanep lõhnavad hurmavalt, esimesed kukeseened ilmuvad sambla seest ja köögiviljapeenar pakatab värskusest.
Kus haugata haugikotletti või kus teha kadakamarjajäätisega suu seks – Kodukirja toimetus jagab ehedaid kodumaiseid toiduelamusi.
Magus Peipsi kurk
Peipsi äärde sõidetakse kala ja sibula järele, aga seal on ka väga head magusad krõmpsud kurgid!
Elu endises kompvekivabrikus on magus ja värviline nagu maiasmokkade lemmikud karamell ning marmelaad.
Väikese pereettevõttena alustanud Rudolf Klaussoni nimeline kommivabrik seadis oma järjest kasvava magusatootmise Tallinnas Jahu tänaval asuvas tehase
Klaar karge ilm toob sportlikult kilomeetreid kõndijale taratagustest köökidest ninna õhtueinete kangemaid lõhnu. Hiljutine uuring näitas, et igapäevaselt teeb Eestis ise süüa 59% vastanutest. Kaks-kolm korda nädalas aga 27%.