Pirukas tuleb ilus ja värviline, kui kasutada eri värvi porgandeid.
Põhi:
300 g porgandeid
100 g võid
4 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
Täidis:
200 g porgandeid
200 g suvikõrvitsat
250 g hapukoort
1 muna
1 sl Dijon`i sinepit
soola,
Väga lihtsalt ja kiirelt valmivad pirukad, mida külalistele kohvi kõrvale pakkuda.
Tomatipirukas500 g pärmi-lehttaignat150 g pehmet kitsejuustu4 sl värsket tüümiani ehk aed-liivateed2 hakitud küüslauguküünt500 g kirss- või ploomtomateidkülmpressitud oli
Kõrvits on universaalne köögivili - temast saab suppi, salatit ja pirukat.
Põhi
125 g võid või margariini
2 dl rukkijahu
2½ dl nisujahu
½ dl vett
½ tl soola
Täidis
1 l kõrvitsatükke
2 sibulat
2-3 sl õli
1 sl riivitud küüslauku
1 sl riivitud ingverit
1 t
Väga lihtne ja kiiresti valmiv pirukas. Suvel polegi tahtmist pikalt köögis toimetada.
500 g lehttaignat
1 suvikõrvits
1 küüslauguküüs
soola
pipart
oliiviõli
riivjuustu
peterselli
1. Laota taigen ahjuplaadile.
2.
Suvised kerged pirukad, mille küpsetamine ei võta pikalt aega.
3-4 pirukat
Põhi
2 keedetud kartulit
75 g võid
3 dl täisteranisujahu
0,5 dl külma vett
Täidis
500 g suvikõrvitsat
1 porru
1 sl õli
1 dl riivjuustu
värsket või kuivatatud basiilikut ja pu
Kõrvitsakook on ehtne Ameerika maius, sest kusagil peavad nad ju need Halloweeni laternate sisud ära kasutama.
Kuid ka siinmail on alati probleem, mida teha suure kõrvitsaga, kui see saab lahti lõigatud.
Põhi
200 g kaerahelbeküpsiseid
(hulka võib panna