Capri pirukas
kodus.ee
Capri pirukas. | Kodu&Aed arhiiv

Lihtne ja kiirelt valmiv pirukas.

1 plaaditäis

600 g külmutatud lehttainast
Määrimiseks
1 muna


Täidis
10-14 keskmise suurusega tomatit
1½ dl pestot
350 g viilutatud mozzarellat
1 pott värsket basiilikut
2 sl hakitud tilli
2 sl oliivõli
näpuotsatäis soola ja jahvatatud musta pipart


Pane küpsetuspaber niiske köögirätiku peale ja rulli taigen sellel küpsetuspaberi suuruseks plaadiks. Tõsta  tainas koos paberiga ettevaatlikult ahjuplaadile või –vormi (u 26 × 38 cm). Tee tainaservadest 1 cm kaugusele noaga lõiked.
Määri servi kergelt klopitud munaga.

Torka kahvliga taina keskele augud. Aseta taignaplaadile kupsetuspaber nii, et taigna servad saaksid küpsedes kerkida.

Pane raskuseks peale terasest kööginoad. Küpseta pirukapõhja 200kraadise ahju alaosas 20 min.

Eemalda noad ja paber ning küpseta põhja veel 3-5 min.

Jahuta põhi korralikult maha.

Täidis pane pirukale alles pisut enne serveerimist. Pese ja viiluta tomatid. Määri põhjale kõigepealt pesto ning aseta sellele kordamööda tomativiilud, mozzarella ja basiilik.

Puista peale hakitud tilli. Nirista pirukale oliiviõli ja maitsesta vähese soola ning jahvatatud musta pipraga.

Sarnased artiklid