Estragon - põnev maitseandja ürdipeenral

Kaja Kurg
02.08.2021
Shutterstock

Maitsetaimena tuntud estragoni tasub kasvatada ka silmailu pakkuva peenelehelise puhmiku ja kevadiste vitamiinirikaste võrsete pärast.

Estragon ehk estragonpuju (Artemisia dracunculus) on mitmeaastane poolpõõsas. Tal on kaks teisendit: vene ja prantsuse estragon. Meie aedades näeb peamiselt vene estragoni (var. inodora), mis on talvekindel, aga paraku kibe-mõrkja maitsega. Sellepärast ei osatagi teda köögis hinnata.

Prantsuse estragon (var. sativa) on hulga aromaatsem ja hõrgum, kergelt aniisja magusa maitsega. Kahjuks on ta külmaõrn ja võib talvel hukkuda. Prantsuse estragon on prantsuse köögi suur lemmik ja kuulub klassikalisse maitsekimpu fines herbes.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid