Grillitud roosa pomel
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kui sulle meeldivad mõrkjashapukad maitsed, siis on see pomeli serveerimise viis just sulle. Naudi hommikusöögiks või vahepalaks.

Kahele

1 väiksem roosa pomel

1/8 tl kaneeli või kardemoni

u 3–4 sl pruuni suhkrut

näpuotsaga peenikest soola

2 tl võid

 

Lõika pestud pomel ristipidi pooleks: kui pomelipoolik püsti ei püsi, siis lõika alt viiluke ära. Uurista seemned terava noaga välja, siis lõika noa abil segmendid lahti, et pärast oleks lihtsam süüa.

Puista pomeli lõikepinnale veidi suhkrut, siis pisut kardemoni või kaneeli. Tõsta keskele tükike võid – nii umbes teelusikatäie jagu. 

Pane kuuma grillelemendi alla ning küpseta, kuni või on sulanud ja suhkrukiht karamellistunud (u 4–5 minutit).

Serveeri: söömiseks sobib teelusikas või väike tordikahvel.

PS Seda toitu saab hästi teha ka greibiga. Greibiga harmoneerub paremini kaneel, pomeliga kardemon. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid