JÕULULAUALE | GLÖGI-PLOOMIKOOK
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Koogi võiks valmistada paar päeva enne serveerimist, sest siis saavad maitsed paremini seguneda. Soovi korral kaunista kook valge šokolaadiga. 

Kaheteistkümnele

200 g kuivatatud ploome
300 ml klassikalist hõõgveini või glögi
200 g võid
200 g nisujahu
1 sl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
125 g suhkrut
2 muna

Peale:
tuhksuhkrut või valget šokolaadi

Lõika kuivatatud ploomid väiksemateks tükkideks. Pane koos glögiga väiksesse potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel, kuni ploomid on pudrused.

Tõsta pott tulelt, lisa või väikeste tükkidena ja lase sulada. Sega läbi ning lase veidi jahtuda. Sega juurde suhkur, klopi juurde munad.

Sega kuivained (jahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja sooda) omavahel, lisa tainale.

Kalla võitatud ja manna või riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit. (Kontrolli koogi küpsust puutikuga: kui koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks, siis on kook valmis.)

Sarnased artiklid