Kergelt kevadesse. Kreeka jogurti-sidrunikana
Pille Petersoo
Kreeka jogurti-sidrunikana | Juta Kübarsepp

Kevadpühade aegu hakkas vanarahvas uuesti piimatooteid sööma. Kerge ületarbimine on seega täiesti põhjendatud! Põhiroas on värskendavat sidrunit.

Kreeka jogurti-sidrunikana

üks terve broiler (u 1,5 kg)

1 suur sidrun

3 sl oliiviõli

200 g kreeka stiilis jogurtit 

2 muna

soola ja musta pipart

Riivi sidrunilt koor peene riiviga, pressi välja mahl. Hõõru kana pealt sidrunikoore, soola ja pipraga, sidrunipoolikud pista kana kõhtu. Pane kana savi- või tavalisse ahjuvormi, kata fooliumiga ning lase jahedas paar tundi maitsestuda.  
Nirista oliiviõli kanale ning küpseta 220-kraadises ahjus 20 minutit.  Alanda ahju kuumust ning küpseta seejärel 180-kraadises ahjus umbes 35 minutit.  
Sega jogurt, muna ja sidrunimahl hoolega. Kalla segu kanale ning küpseta veel 15 minutit, kuni jogurt on paksenenud ja kuldseks värvunud.  Serveeri kuumalt näiteks riisi kõrvale. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid