Läätse lummuses. Ahjuvorstid läätsedega

Pille Petersoo
Ahjuvorstid läätsedega. | Juta Kübarsepp

Selle roa valmistamiseks sobivad kõige paremini väikesed tumerohelised Puy läätsed Prantsusmaalt. Hea oleks kasutada paraja suurusega lasanjevormi. 

Neljale kuni kuuele

450 g toorvorste
2 punast paprikat
2 (punast) sibulat
4–5 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 l kuuma lihapuljongit
1–2 sl Dijoni sinepit
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
200 g Puy läätsesid
2 rosmariinioksa
2 loorberilehte
soola ja musta pipart

 

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kui kasutad seasooles ehk pontsakaid toorvorste, siis pane vorstid suurde ahjuvormi ja küpseta kõigepealt 30 minutit, kuni vorstid on kergelt pruunistunud. Kui kasutad lambasooles peenikesi toorvorste, siis võid selle etapi vahele jätta. 

Lisa vorstidele viilutatud paprikad, sektoriteks lõigatud sibulad ning kooritud küüslauguküüned. Nirista peale veidi oliiviõli ning pane kõik (uuesti) 10–15 minutiks ahju.

Sega mõõtekannus sinep, tomatipasta, must pipar ja kuum lihapuljong.

Võta pann ahjust välja, puista läätsed ahjupannile, torka vorstide vahele ka rosmariinioksad ja loorberilehed. Kalla peale kuum puljongisegu. Sega korra ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 35–40 minutit. Keera vorste umbes 20 minutit pärast ahjupanemist.

Serveeri kohe. 

Sarnased artiklid