Lamingtoni rullkook

Pille Petersoo
VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada, sest muidu on seda hiljem raske rulli keerata! | Juta Kübarsepp

26. jaanuaril on Austraalia rahvuspüha. Sel puhul võiksid küpsetada austraallaste armastatud Lamingtoni koogi rulltordiversiooni.

Biskviit:

4 suurt muna
100 g suhkrut
60 g nisujahu
50 g maisi- või kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
kookoshelbeid

Vahele:

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 sl tuhksuhkrut
100 g paksemat vaarikamoosi


Šokolaadiglasuur:

100 g tuhksuhkrut
50 g kakaopulbrit
10 g võid
50 ml piima

 

Peale:

kookoshelbeid

 

Valmista biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks heledaks vahuks. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi. 

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7–8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja.

Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale kookoshelbeid. Kummuta ahjust välja võetud biskviidiplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.

Eemalda „küpsetatud” küpsetuspaber ning keera biskviit laiemast otsast ettevaatlikult rulli. Keera puhtasse köögirätikusse ja lase jahtuda.

Vahusta kreemi jaoks rõõsk koor ja tuhksuhkur tugevaks vahuks (aga mitte võiks).

Keera biskviit ettevaatlikult lahti, määri vaarikamoosiga. Kata vahukoorega, jättes 3 cm otsast puhtaks. Keera uuesti rulli.

Aseta ahjuplaadile metallrest, sellele biskviidirull.

Šokolaadiglasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur, kakaopulber, või ja piim kuumakindlas kausis. Pane vaikselt keeva veepoti kohale ning soojenda 3–4 minutit, kuni glasuur on ühtlane ja sile. Tõsta tulelt ning määri ettevaatlikult rullbiskviidile.

Puista peale ohtralt kookoshelbeid. Lase 30 minutit taheneda, siis lõika viiludeks ja serveeri.

Sarnased artiklid