Millist kartulit valida - pudru- või salatikartul? Valik sorte on siin
Viive Rosenberg
kodus.ee
Keetmiseks sobivad paremini ühed sordid; pudru-, ahju- või salatikartuliks teised. | Arhiiv

Paljud inimesed oskavad hinnata head kartuli maitset, aga sageli ei teata, et iga toidu valmistamisel on oluline valida vastav sort.

Üldreeglina soovitakse hea maitsega universaalset kartulit, mis sobib keetmiseks, pudruks, salatiks ja ahjus küpsetamiseks. Sellist sorti on raske soovitada neile, kes hindavad muredat kartulit. Mure kartul ei sobi salatikartuliks, tänkja sisuga heast salatikartulist ei saa prae juurde muredat keedukartulit.

Eestimaal eelistatakse enamasti ümmargust kollase sisuga muredat kartulit. Kartuli.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Sarnased artiklid