Mustikaaeg. Kookoshelbe-mustikakook

Pille Petersoo
03.08.2019
Kookoshelbe-mustikakook. | Juta Kübarsepp

Kookoshelvestega mustikakook küpsetatakse lahtikäivas koogivormis.


 

75 g sulatatud võid
2 suurt muna
100 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor
200 g mustikaid
2 sl tavalist või pruuni suhkrut pealepuistamiseks

Sulata või, lase veidi jahtuda. Sega omavahel kuivained (jahu, kookoshelbed, küpsetuspulber, sool).

Vahusta munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Sega õrnalt juurde sulavõi ning kuivained, maitsesta sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega.

Kalla tainas võitatud ja küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi sisse või nt 25 x 30 cm vormi sisse. Puista peale mustikad ning veidi suhkrut.

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas 30 minutit, kuni kook on kaunilt helepruun.

Lase veidi jahtuda, siis lõika sektoriteks või ruutudeks ja serveeri.

Sarnased artiklid