Pisikesed võimsad terviseterad. Kasvatame ise erinevaid idandeid
Kaja Kurg
Mahedamaitselisi idandeid võib lisada igale toidule. | Shutterstock

Kõige värskema, puhtama ja väärtuslikuma tervisetoidu saab kasvatada koduköögis seemneid idandades. Eriti kiirelt ja hõlpsalt valmivad toortatra- ja nisuidandid.

Kui seeme hakkab idanema, algavad selles biokeemilised protsessid: valgud lagunevad aminohapeteks, rasvad küllastamata rasvhapeteks, juurde sünteesitakse palju vitamiine (eriti C, E ja B-grupi omi), ensüüme jm, mida idu vajab kasvamiseks.

Kõik need ühendid on väga vajalikud ka inimesele, eriti talvisel vitamiini- ja päikesevaesel ajal, et vabaneda väsimusest ja enesetunnet turgutada..

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid