Saak säilib siis, kui see korjata õigel ajal. Millistel tingimustel erinevaid köögivilju säilitada?
Priit Põldma
EMÜ
Septembri esimesel poolel koristatakse ka need kõrvitsa viljad, mida soovitakse pikemalt säilitada. | Shutterstock

Kuigi erinevate köögiviljade kasvuperioodi pikkus on erinev ja saaki võib korjata koheseks tarbimiseks ka suvekuudel, toimub peamine talvevarude kogumine septembris-oktoobris.

Enamasti kasvatatakse pikemaajaliseks säilitamiseks kartulit, sibulaid, kõrvitsaid ja erinevaid juurvilju. Ka peakapsaid ja porrulauku saab kodukeldris mõnda aega säilitada. Köögiviljade säilivust mõjutavad mitmed tegurid, esmalt siiski õige sordi valik. Seemnepoodides on saada nii koheseks tarbimiseks mõeldud varajasemaid sorte kui ka pikemaaegseks säilitamiseks aretatud köögiviljade.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Sarnased artiklid