Sült säilib külmkapis kaua ja seda saab ka vana-aastaõhtul lauale panna.
1 suurem seakoot
2 seajalga
2 broilerikoiba
1 suur sibul
3 porgandit
2 loorberilehte
näpuotsaga kuivatatud harakputke- või sellerilehti
10 pipratera
5 vürtspipra tera
u 1 sl soola
Jõululauale süldi keetmine on tõeline pärimuskunst, mille iga köögihuviline võiks ära proovida.
Süldikeedu kombeid on muidugi palju, aga armsa roa põhisisu on ikka sama: noore looma kondine ja kamaraga liha tuleb kannatlikult ja hoolega vahtu korjates p
Valmista sel aastal traditsioonilise süldi asemel jõululauale hoopis roa taimne variant. Sülti aitab tarretada agar-agar ja kana või sealiha asemel üllatab süldis sööjaid maitsekas tofu.
Toit tuleks valmistada luudega lihast ja kalast, sest liigestele see meeldib.
Liharooga tasub tõesti teha kondiga lihast ehk valmistada nii lihasuppi kui ka kondiga kanasuppi. Samamoodi tuleks osta kala koos luudega ja teha neist puljong.
Hea toit on osa meie jõulukultuurist. Rikkalikult kaetud jõululaud loob kodusoojust ja turvatunnet, just seda, mida praegusel keerulisel ajal nii vajame. Seega tasub mõnedki road varakult valmis teha.