Maitsev lisand praele või võileivale ja sobib ka suupisteks klaasi veiniga.
1 l kupatatud seenetükke (pilvikud, riisikad)
3 sl sinepit (magusat)
3-4 küüslauguküünt
½ tl ürdisoola
½ tl estragoni
½ tl tüümiani
pisut musta pipart
1 sl veiniäädikat
2 sl õli
Omale toiduvarude soetamisest on viimasel ajal palju räägitud. Kui endal aiamaa, on tooraine omast käest võtta, aga ka turult või poest saab nüüd piisavalt värsket kohalikku kraami.
Kalorite poolest vaene, kuid kasulikelt omadustelt rikas arbuus on kõige maitsvam just praegu.
Kuidas?
Arbuus on ideaalne suvine vili: tuleb vaid koorida ja nautida.
Salatile tasub ise juurde teha tervistava külma kastme, mis lisab salatile toiteväärtust ja annab parema maitse.
Külmade kastmetega saab aedvilju rikastada valkude, rasvade ning maitseainetega.