Kuigi meie köögiviljaaedades kasvatatakse väga sageli porru- ja küüslauku ning aina rohkem ka looduslikke karu- ja murulauku, on kõige tuntumad toidulaugud ikkagi harilik sibul ja talisibul.
Harilik sibul (Allium cepa) ehk söögisibul on tuntud ainult ku
Kevadine lilleilu saab alguse sügisel, sest siis tuleb mulda pista kevadel õitsevate sibullillede sibulad. Milliste toredate sortidega rõõmustavad müüjad meid sel aastal?
Tulp ’Pretty Princess’
Siidise muljega õielehti kaunistavad efektsed tumedamad lee
Porru meeldiv mahe maitse lööb kõige paremini välja toorelt süües – tervislikum pealegi.
Porrulauku saab kasutada salatites, võileivakattes, pirukatäidises, suppides, köögiviljahautistes, liha-kalatoitudes ja kastmetes, aga ka marineerimisel ja toorsala
Igal taimeliigil on välja kujunenud optimaalne kasvusügavus ning seda peab sibula mahapanekul arvestama. Vaid siis tunnevad taimed end hästi ja õitsevad aastaid.
Üks korralik täidetud part sobib jõululauale ideaalselt – eriti siis, kui see on täidetud hapukapsaga. Majonees annab pardile põneva lisamaitse ning rikkaliku leeme.
Soe ja vesine talv pani levima seenhaigused. Nüüd tuleb kiirelt tegutseda ning sibullilled ja püsikud haiguste küüsist päästa.
Vaata üle tulbid, hüatsindid, liiliad ja laugud (sh küüslauk).