Falafelid ei ole just kõige eestipärasemad suupisted, kuid ometigi on need äärmiselt popiks saanud. Sestap kostitame Sind ühe falafeliretseptiga, milles kohtuvad porgandid, kikerherned, küüslauk ja maitseained.
Juurviljad on kasulikud ja maitsvad. Lisaks sellele võivad juurviljad olla ka lõbusad ja pilkupüüdvad. Rautsi Talu porgandid võivad lisaks harjumuspärasele värvusele olla nii kollased, valgeid kui ka lillad.
Kui sul sõrmeotsad lõhenevad, siis peaksid võtma just neid vitamiine.
A-vitamiini leidub vaid loomsetes toiduainetes, kuid tema eelvormi – beetakaroteeni – värvilistes puu- ja köögiviljades. Vajadusel toodab organism sellest A-vitamiini.
Röstitud porgandid annavad sellele supile omapärase maitse ning ingver supis on mõnus kaaslane.
4 sööjale
1 kg porgandeid1 suur sibulpeotäis tüümianilehtisoola-pipart2 sl oliiviõli1 apelsini mahl500 ml porgandimahla500–750 ml vettu 2 cm suurune tükk ing
Ka purgitäis maksapasteeti on maitsev kingitus sõpradele.
300 g kanamaksa
1 suurem kanakoib
4 porgandit
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
10 pipratera
1 tl karrit
soola
100 g võid
vett
Koori ning tükelda porgandid ja sibul.