Juhul kui poolvalminud punaseid sõstraid ei ole, tuleb tarretis teha pektiinainetega suhkruga (nn tarretise- või moosisuhkur).
Tarvis läheb:3 l poolvalminud punaseid sõstraid1,5 kl kivideta kirsse0,8 kg suhkrut0,5 l vett
1.
Vahest võib endale lubada kergemat puuviljast pakatavat magustoitu.
Tarvis läheb:300 g puuvilju (virsikud, marjad, melon, maasikad, vms)1 pudel vahuveini3 sl suhkrut20 g želatiini3 sl sidruni- või laimimahlaTükelda puuviljad ja pane kaussi.Pane želatiin
Imeliselt maitsva panna cotta saab ise valmistada üsna lihtsalt.
Tarvis läheb:1 l maitsestamata jogurtit (kui kasutad maitsestatud jogurtit, siis tuleb suhkur ära jätta)½ l tükeldatud puuvilju ja marju (aprikoosid, virsikud, maasikad vms)3-4 sl kondensp
Kerge tervislik magustoit.
3 dl maitsestamata Kreeka jogurtit1 dl vähemagusat mustasõstramahla1 dl tarretisesuhkrut1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseksmarju
Sega potis omavahel läbi jogurt, mustasõstramahl, tarretise- ja vanillsuhkur.Kuumuta segu keemiseni
Lisaks silmailule on lõhnapelargoonid maitsetaimena kasutust leidnud ka köögis.
Lõhnapelargoonide lehed sobivad maitset andma õuntele, punastele sõstardele, tikritele, porgandile, pihlakamarjadele, mustikatele, banaanidele, melonitele, apelsinidele, vir