Põneva maitsega lihapallid, mida ei pea praadima, vaid lihtsalt kastme sees hautama.
4 portsjonit
400 g kanahakkliha
3 sl riivsaia
1 dl kookospiima
1 muna
2 sl väga peeneks hakitud sibulat
2 tl paprikapulbrit
1 tl karrit
näpuotsaga tšillihelbeid
1-2 t
Idamaised lihapallid pähklite ja rosinatega pakuvad põnevat vaheldust.
Tarvis läheb:30 g Germundi india pähkleid30 g Germundi Sultan rosinaid 1 sibul400 g veisehakkliha100 g maitsestamata jogurtit1 muna1 tšillikaunpetersellivarsisoola3 sl oliiviõlimõni
Selliseid lihapalle võib anda ka väikelastele,kui jätta osa tainast ilma soolata või panna ainult paar tera soola.
4-5 portsjonit
700 g segahakkliha (looma- ja seahakkliha)
1 muna
2 dl hapukoort
1 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl musta pipart
1 tl soola
Eelmise päeva lihapallidest või kotlettidest saab järgmisel päeval teha eineks salati.
1 portsjon
3-4 valmis lihapalli
peotäis rohelist salatit
peotäis rukolat
8 kirsstomatit
1 väike porgand
Kaste:
1 sl oliiviõli
0,5 sl palsamiäädikat
1 tl mett
näpu
Lihapallid on laste lemmikud ja sobivad nii kiireks vahepalaks kui ka koos lisandiga tõhusaks eineks. Porgand annab pallikestele vitamiine ja mahlasust, kliid aga sisaldavad kasulikke kiudaineid.