Hoia toonust ka talvel. Mida süüa?

Maria Torm
Hea valik on ahjukana ja köögiviljad. | Shutterstock

Põhjamaise karmi talvega käivad kokku soe aluspesu, mitmekihiline rõivastus, aurav hingeõhk… ning rammus toit ja vähene liikumine. Ega lisakilodki siis kaugel ole. Kuidas nautida talviselt rikkalikke toite, aga samas säilitada tervislikku kaalu?

Organismi üks ülesanne on sind talvel soojas hoida, mistõttu tunned ehk ka suuremat näljatunnet. Keha aga ei vaja külma aja tõttu lisarasvakihikest – see on lihtsalt vabandus kodus teleka ees küpsiste näksimiseks. Kuula toitudes oma keha ja selle soojendamiseks eelista pigem kihilist riietust.
Kindlasti võiks külma ilmaga süüa sooja andvaid toite – suppe või hautisi –, mis tekitavad rahulolutunnet, ja häid vahepalasid, nagu pähklid ja seemned, soe lehma-, kitse-, või sojapiim muskaatpähkliga, ahjuõunad rosinate ja jogurtiga või köögiviljamahl.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid