Kasvata kiiresti magusaid hernevõrseid
Kaja Kurg
Võrsed kasvavad nobedalt. | Shutterstock

Hernevõrsed kasvavad ruttu ja maitsevad täpselt samamoodi kui rohelised herneterad või suhkruherne kaunad.

 

Võta lai madal anum. Piisab, kui mulda on 4–5 cm. Tee see parajalt niiskeks (mitte liiga märjaks!) ja lao terad tihedalt üksteise kõrvale. Mullaga ei pea katma. Idanemise ajaks kata külv näiteks papitükiga, et niiskust hoida ja et oleks pime. Hoia soojas kohas.

Juba kolme-nelja päeva pärast tekivad herneteradele „ninad” ja idand hakkab sirguma. Nüüd tõsta külv valguse kätte. Hoia muld niiskena, ära üle kasta, sest siis tekib kergesti hallitus.

Võrsed kasvavad nobedalt. Kõige maitsvamad ja väärtuslikumad on need 5–7 cm kõrgusena. Kuna liblikõielised hakkavad kiiresti puituma, siis ära lase võrsetel liiga pikaks kasvada.

 

Artikli märksõnad