6 portsjonit
9 lasanjeplaati
1 suur sibul
2 porgandit
3 varselleri vart
2 sl õli
3 küüslauguküünt
2 dl punaseid läätsi
1 purk (400 g) purustatud tomateid
3 sl tomatipastat
2 sl sojakastet
1 sl suhkrut
musta pipart
2 dl vett
300 g kodujuustu
4 dl piima
125 g riivjuustu
Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Riivi porgandid jämeda riiviga. Tükelda sellerivarred. Kuumuta aedvilju pannil kuumas õlis, lisa loputatud läätsed, purustatud tomatid, tomatipasta, sojakaste, suhkur ja pipar. Hauta 7-8 minutit..
Määri ahjuvorm õliga, laota põhja kiht köögiviljahautist ja selle peale paar lusikatäit kodujuustu. Pane peale lasanjeplaadid. Lao veel kaks kihti ja jäta natuke kodujuustu peale panemiseks. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Kümme minutit enne valmimist puista peale riivjuust. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase enne serveerimist natuke aega seista.