Köögiviljalasanje

Kodutohter
Shutterstock

Ahjuvormitäiest lasanjest piisab suurele perele õhtusöögiks.

6 portsjonit

 

9 lasanjeplaati

1 suur sibul

2 porgandit

3 varselleri vart

2 sl õli

3 küüslauguküünt

2 dl punaseid läätsi

1 purk (400 g) purustatud tomateid

3 sl tomatipastat

2 sl sojakastet

1 sl suhkrut

musta pipart

2 dl vett

300 g kodujuustu

4 dl piima

125 g riivjuustu

 

Koori ja tükelda sibul ja küüslauk. Riivi porgandid jämeda riiviga. Tükelda sellerivarred. Kuumuta aedvilju pannil kuumas õlis, lisa loputatud läätsed, purustatud tomatid, tomatipasta, sojakaste, suhkur ja pipar. Hauta 7-8 minutit..

Määri ahjuvorm õliga, laota põhja kiht köögiviljahautist ja selle peale paar lusikatäit kodujuustu. Pane peale lasanjeplaadid. Lao veel kaks kihti ja jäta natuke kodujuustu peale panemiseks. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Kümme minutit enne valmimist puista peale riivjuust. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase enne serveerimist natuke aega seista.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid