6-8 portsjonit
9 vormileiva viilu
0,5 dl kalapuljongit
Täidis
200 g kuumsuitsulõhet
300 g kodujuustu
200 g majoneesi
0,5 dl hakitud tilli
0,5 dl hakitud murulauku või rohelist sibulat
Katteks
100 g hapukoort
100 g majoneesi
lõhelõike
hakitud tilli, redise- või kurgiviile vms
Sega kokku kõik täidise ained.
Vooderda keeksivorm toidukilega ja pane põhja kolm leivaviilu.
Niisuta viilude ääri ettevaatlikult puljongiga. Sellega peab olema ettevaatlik, et leib liiga läbi ei imbuks. Kata leivaiilud täidisega, täidise peale jälle leivaviilud ja samamoodi kolm kihti. Kata kilega ja pane külmkappi.
Järgmisel päeval sega kokku hapukoor ja majonees, määri tordile ja kaunista meelepäraste vahenditega.
Võileivatordi täidiseks võib kasutada erinevaid kalu: heeringat, ahju- või suitsulõhet, tuunikala või vürtsikilu.