Leivatort suitsulõhega

Kodutohter
Shutterstock

Uhke ja pidulik soolane tort, mille võib valmis teha juba eelmisel päeval. Enne serveerimist jääb üle vaid kaunistada.

6-8 portsjonit

 

9 vormileiva viilu

0,5 dl kalapuljongit

Täidis

200 g kuumsuitsulõhet

300 g kodujuustu

200 g majoneesi

0,5 dl hakitud tilli

0,5 dl hakitud murulauku või rohelist sibulat

Katteks

100 g hapukoort

100 g majoneesi

lõhelõike

hakitud tilli, redise- või kurgiviile vms

 

Sega kokku kõik täidise ained.
Vooderda keeksivorm toidukilega ja pane põhja kolm leivaviilu.
Niisuta viilude ääri ettevaatlikult puljongiga. Sellega peab olema ettevaatlik, et leib liiga läbi ei imbuks. Kata leivaiilud täidisega, täidise peale jälle leivaviilud ja samamoodi kolm kihti. Kata kilega ja pane külmkappi.
Järgmisel päeval sega kokku hapukoor ja majonees, määri tordile ja kaunista meelepäraste vahenditega.

Võileivatordi täidiseks võib kasutada erinevaid kalu: heeringat, ahju- või suitsulõhet, tuunikala või vürtsikilu.

Sarnased artiklid