Lihtne tomatisalat sinepikastmega
Marju Randmer-Nellis
Kerge ja värskendav Lähis-Idast pärit salat, mis sobib nii eelroaks või suupistelauale, aga ka kala, liha või röstitud köögiviljade kõrvale. | Kodu&Aed arhiiv

Selle salati võlu peitub selle lihtsuses – kreemjas sinepikaste sobib paljude erinevate salatilistega. Küpsed tomatid on on täpp i-le. Kui soovid sellest salatist teha suuremat rooga, võid sinna lisada veel nt fetat, avokaadot või muid meelepäraseid lisandeid.

küpseid tomateid

meelepäraseid krõmpse salatilehti

 

Sinepikaste:

1 väiksem šalottsibul

1 sl valge veini äädikat

näpuotsatäis soola

1 kuhjaga tl Dijoni sinepit

4 sl oliiviõli

 

Kastme valmistamiseks haki sibul hästi peeneks ja pane väikesesse purki. Lisa äädikas ja sool, pane purgile kaas peale ja loksuta korralikult läbi ja lase 5-10 minutit seista, aeg-ajalt võid veel loksutada. Samal ajal pese ja kuivata salatilehed ning haki tomatid suupärasteks tükkideks. Lisa kastmele sinep ja oliiviõli ning raputa jälle ühtlaseks. Maitse ning vajadusel lisa veel oliiviõli.

Pane salatilehed suurde kaussi ja kalla kaste neile peale. Sega kätega salat läbi, nii et kõik salatilehed saaksid kastmega kokku. Lisa tomatid ja serveeri kohe.

tomatid3.jpg

Salatisse sobivad hästi küpsed tomatid.
Kodu&Aed arhiiv
Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid