Põnev paprikaroog. Täidetud paprikad halloumi juustuga

Pille Petersoo
Täidetud paprikad halloumi juustuga. | Juta Kübarsepp

Soolane-kriuksuv Küproselt pärit halloumi on põnev lisand ahjus küpsetatud paprikatele. Vürtsköömned on selle roa puhul parim maitselisand, kuid häda korral võid ka hariliku köömnega proovida. Maitse on küll hoopis teine, aga ikka meeldiv!

Neljale

Gluteeni- ja munavaba

Tarvis läheb:

200 g halloumi’t (nt Filos)
1 sl õli
2 punast paprikat
1 tl vürtsköömneid

Pese paprikad, lõika pikuti pooleks ning eemalda seemned. Aseta ahjuplaadile ning rösti 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni paprikad pehmenevad.

Loputa halloumi (see vähendab soolasust) ning lõika kuubikuteks.

Kuumuta pannil õli, lisa juustukuubikud ning maitsesta vürtsköömnetega. Prae pannil ümberringi kuldpruuniks.

Täida röstitud paprikapoolikud praetud halloumi-kuubikutega.

Serveeri nt põld-võõrkapsalehtedega.