Rautsi Talu pakutav toodang pole kunagi igav, küll aga maitsev ja tervislik
Sisuturundus
Rautsi Talu juurviljad. | Tootja

Rautsi Talu väärikas ajalugu on see toonud selle perefirma tänapäeva parimate hulka, kus hinnatakse kvaliteeti ja pühendumust.

Rautsi Talu on alguse saanud 19. sajandil Võhma külast Kavandis (Saaremaal). Üheksakümnendate alguses pärandati talu vana-vanematelt edasi Rautsi Talu praegusele peremehele Aarnele (Saaremaa aasta põllumees 2016).
Koos noore peremehe Taaviga, on isa ja poeg loonud viisi, kuidas elu maal edasi viia ning luua uusi väljundeid köögivilja kasvatuses.
Rautsi Talu Saaremaal on perefirma, mis nüüdseks tegeleb Saaremaal Suur-Rahula külas köögi- ja teravilja kasvatamisega.
Köögiviljad kasvavad nii katmikalal kui avamaal. Katmikala pindala on 500 m2 ning avamaal on köögiviljade all kasvupinda ca 20 ha. Ettevõtte toodangu sortimenti kuulub üle 20 nimetuse.
Rautsi Talu kasvatab parima maitsega tomatit, kurki, porgandit, erinevaid salateid, sibulat, küüslauku, peeti, tilli, maasikaid, erinevaid maitsetaimi, kartulit ning mitmeid muid aedvilju. Lisaks kuulub ettevõtte sortimenti värske soolakurk ja hapukapsas.
Ettevõte teeb tihedat koostööd Eesti parimate restoranidega ning kogu toodangu täpne sortiment kujuneb välja eeskätt nende kulinaaria asjatundjate soovidest ning ideedest. See annab võimaluse eksperimenteerida ning toodang, mida talu pakub, ei ole kunagi igav!

Rautsi Talu tooted saab osta Selveritest üle Eesti, Solarise toidupoest Tallinnas, Coop Saaremaa poodidest jpt. Samuti veebipoest www.vitamiinikuller.ee

Maitsvaid ideid

Kartuligratään

Tarvis läheb:
Rautsi Talu „Gala“ kartuleid
küüslauku
soola, pipart
vahukoort

Viilusta kartulid õhukesteks viiludeks, sega kokku soola, pipra, küüslauguga. Lao tihedalt vormi ja vala peale vahukoor. Küpseta 180 kraadi juures, kuni vorm on pealt pruun. Siis võid peale panna riivitud juustu ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

kartuligrataani.jpg

Kartuligratään.
Ühinenud Ajakirjad

Röstitud köögiviljad

Tarvis läheb:
Rautsi Talu värvilised porgandid ja Rautsi Talu värvilised peedid
palsamiäädikat
mett
soola, pipart, õli

Koori köögiviljad, viilusta. Sega kokku palsamiäädikas ja mesi. Sega köögiviljad kokku õli, soola ja pipraga. Vala ahjuplaadile ning pintselda üle palsami-mee seguga. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni köögiviljad on pehmed.

Soola sees küpsetatud Rautsi Talu peedid

Pese peedid. Ahjuvormi pane soola ja peale aseta toored koorega peedid.
Küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund.

 

Artikli märksõnad