Retsept: hõrgud šokolaadikrõpsud

kodus.ee
Tainarulli abil saame õhukestest küpsistest kartulikrõpse meenutavad laastud. | Shutterstock

Põnev snäkk, mida piknikul või peolaual serveerida. Mandlilaastude asemel võid kasutada ka purustatud sarapuupähkleid. 

Vaja läheb: 

* 20 g nisujahu

* 20 g kakaopulbrid

* 100 g mandlilaaste 

* 1 terve muna 

* 1 munavalge (lisaks tervele munale) 

* 100 g peensuhkrut 

* 40 g võid 

* soola 

Tee nii: 

Kuumuta ahi 170 kraadini. Puista mandlilaastud küpsetusplaadile. Rösti neid 7 minutit või kergelt kuldseks. 

Määri neli küpsetusplaati 20 g võige. Pane valmis kaks tainarulli. 

Sõelu keskmise suurusega kaussi jahu, kakaopulber ja näputäis soola. 

Sega suures kausis puulusikaga muna, munavalge ja suhkur. 

Lisa kuivained ja ülejäänud pehme või. 

Tõsta lusikaga ettevalmistatud küpsetusplaadile 5 cm vahedega tainast. Ära küpseta plaadil korraga üle 5 küpsise. 

Lõkka tainas lusikaga laiali õhukesteks ketasteks ja kaunista mandlilalastudega .

Küpseta ühe plaaditäie kaupa 8-10 minutit või kuni küpsiste servad on pisut kõvemaks tõmbunud.

Tõsta küpsised kiiresti plaadilt ja aseta nad tainarulli või pudeli peale, et nad jääksid laastutaolised. 

Lase täielikult jahtuda. Seejärel naudi! 

Sarnased artiklid