PÕHI
2 dl nisujahu
2 dl täisteranisujahu
1 dl riivjuustu
½ tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
100 g võid
3–4 sl võid
TÄIDIS
1 kg sibulaid
3 küüslauguküünt
3 sl õli
2 dl õlut
2 sl mett
2 sl hakitud värsket tüümiani (või 1 tl kuivatatud)
2 sl hakitud värsket rosmariini (või 1 tl kuivatatud)
1 tl soola
½ tl musta pipart veskist
3 muna
2 dl vahukoort
2 dl riivitud juustu
Tee nii:
• Mõõda jahu, riivjuust, küpsetuspulber, sool ja või köögikombaini kannu. Lase ained segi, lisa segamise ajal külm vesi.
• Vooderda lahtikäiv (läbimõõt 26 cm) vorm küpsetuspaberiga.
• Rulli tainas jahuga kaetud alusel 35 cm läbimõõduga ringiks. Tõsta rullitud tainas vormi ja patsuta servade külge kinni.
• Lase tainal külmkapis 1 tund seista.
• Viiluta sibulad õhukesteks viiludeks ja haki küüslauk.
• Kuumuta sibulad õlis klaasjaks. Lisa õlu, mesi ja maitseained. Kuumuta keskmisel kuumusel ilma kaaneta umbes 15 minutit, kuni üleliigne vedelik on aurustunud ja sibulad pehmed.
• Torgi kahvliga pirukapõhja augud. Eelküpseta põhja 200-kraadise ahju alumisel tasandil 10 minutit.
• Vahusta munad, lisa koor ja riivjuust, sega. Sega pool muna-kooresegust sibulatäidisele.
• Kalla täidis vormi ja järelejäänud kooresegu selle pinnale. Jätka küpsetamist 200-kraadises ahjus 30–35 minutit.