Astelpaju (Hippophae rhamnoides), keda tunti kui mõjusat ravimit juba Vana-Kreekas, leiab tõhusa terviseturgutajana aina rohkem poolehoidjaid.
Astelpaju on Eestis kasvatatavatest puuvilja- ja marjakultuuridest suurima kasvupinnaga. 2019.
Kõik me teame astelpaju marjade tervistavat mõju. Mida aga peidavad endas astelpaju lehed ning mida nendega teha?
Ravi toeks kasutatakse astelpaju marju, mahla, õli ja lehti.
Ilusat värvi vitamiinirikas hoidis.
500 g astelpajumarju
800 g puhastatud porganditükke
700-800 g suhkrut
3 dl vett
1 kaneelikoor
Keeda porganditükid veega peaaegu pehmeks.
Tore magustoit lihavõttepühadeks.
6 portsjonit
200 g astelpajumarju
3-4 kompotivirsikut
½ l keefiri
1,5 dl suhkrut
6 tl želatiinipulbrit
Pane želatiin külma vette paisuma.
Purusta astelpajumarjad ja virsikud köögikombainis, lisa keefir ja suhkur.
Li