Meie organism omastab tatras olevaid toitaineid kergelt ning kõhus ei teki raskustunnet.
Supertoit tatar
Eestisse jõudis tatar 18. sajandil Siberist , kus seda kasvatasid tatarlased.
Kirju nime- ja suguvõsapildiga kirbutatar (ussitatar, kirburohi) on tutvumist väärt aiataim.
Kirbutatrad ei vaja eriliselt ette valmistatud mulda, peeni väetisi ega tõrjekemikaale.
Hallil ajal mõnikümmend aastat tagasi ei olnud tatar meie köögis kuigi populaarne toiduaine. Nüüd on aga hoopis teisiti: tatar on kõike muud kui igav ja hall.
Jalgadele tuleks teha jalatalla lihaseid tugevdavaid harjutusi, et vältida pöiavõlvi lamenemist.
Ühtäkki hakkab häirima valu jalapöias. Tavaliselt tuntakse seda jalatalla pehmetes kudedes, samuti on pöia esiosas.
Metatarsalgia on valu jalalaba eesosas.
Kuigi gluteeni pole vaja vältida, kui just pole just gluteenitalumatust ehk tsöliaakiat, siis vahelduse mõttes võib kasutada ka gluteenivabu viljatooteid, sest need on väga toitaineterikkad.
Need kõik pole küll teraviljad, kuid neid võib kasutada samamo
Tatra õied on silmailuks, õied-lehed sobivad teeks, terad pudruks ja helbed koogiks. Mõnus vaheldus toidulaual ja tervislik ka.
Tatrateradel on kõik täistera head omadused.