Valmimisaeg: 30 minutit
Kogus: 5-6 kotletti
Vaja läheb:
1 purk ube (punaseid või valgeid)
umbes 200g riivitut bataati
1 sibul
80g nisujahu (täistera või tavalist)
2 tl karripulbrit
1 tl tüümiani või mõnd muud meelepärast kuivatatud ürti
maitse järgi soola ja pipart
Valmistamine:
Pese, koori, riivi bataat ja seejärel aseta see suurde kaussi. Lisa kaussi peeneks hakitud sibul.
Kurna oad jooskva vee all, seejärel blenderda ühtlaseks (või mudi käte vahel puruks) ja sega bataadi massi hulka. Lisa jahu ja maitseained ning sega kogu kotletimass hoolikalt läbi (mass peab jääma tihke ja tugev) ning vormi taignast kotletid.
Kuumuta pann ja lisa pannile õli, prae kotlette keskmise kuni kõrge kuumusega tulel u 5-6 minutit mõlemalt poolt.