Taimne Teisipäev: mahlased bataadikotletid

Bataadikotletid. | Taimne Teisipäev

Neid tervislikke bataadikotlette iseloomustab mõnusalt krõbe ümbris ning pehme ja mahlane sisu. Kõrvale sobib süüa kartulit, riisi, tatart – või pane kotletid hoopis burgeri vahele!

Valmimisaeg: 30 minutit
Kogus: 5-6 kotletti

Vaja läheb:

1 purk ube (punaseid või valgeid)
umbes 200g riivitut bataati
1 sibul
80g nisujahu (täistera või tavalist)
2 tl karripulbrit
1 tl tüümiani või mõnd muud meelepärast kuivatatud ürti
maitse järgi soola ja pipart

Valmistamine:

Pese, koori, riivi bataat ja seejärel aseta see suurde kaussi. Lisa kaussi peeneks hakitud sibul.

Kurna oad jooskva vee all, seejärel blenderda ühtlaseks (või mudi käte vahel puruks) ja sega bataadi massi hulka. Lisa jahu ja maitseained ning sega kogu kotletimass hoolikalt läbi (mass peab jääma tihke ja tugev) ning vormi taignast kotletid.

Kuumuta pann ja lisa pannile õli, prae kotlette keskmise kuni kõrge kuumusega tulel u 5-6 minutit mõlemalt poolt.

Sarnased artiklid