2 suurepärast võileivakatet: kiluvõi ja munavõi

Pille Petersoo
Võileiva teeb maitsvaks hea kate. | Shutterstock

Kaks retroretsepti. Need võileivakatted maitsevad alati hea.

Kiluvõi

 

100 g toasooja võid

5–6 puhastatud vürtsikilufileed

hakitud värsket tilli

Haki vürtsikilud peeneks. Hõõru või kreemjaks, sega juurde vürtsikilu ja maitseks hakitud tilli.

 

Munavõi

 

100 g toasooja võid

4 keedetud muna

soola

hakitud maitserohelist

Hõõru või kreemjaks, sega juurde hakitud või riivitud muna ning maitseroheline, maitsesta soolaga parajaks.

Kõige parema munavõi saab äsja keedetud ja jahutatud munadest, samuti on hea, kui munavõi pole külmikus seisnud – siis on seda kergem leivale määrida.

 

Artikli märksõnad