Aednikuleib
Kodutohter
Shutterstock

Aednikuleib sobib hästi supi kõrvale.

5 dl kõrvitsast keedetud püreed

2,5 dl vett

50 g pärmi

1 kg nisujahu (pool sellest võib olla täisterajahu)

4 dl rukkijahu

1 dl siirupit või mett

3 tl soola

1 dl õli

 

Peale

õli

kõrvitsatükke

3–6 puravikku

meresoola veskist

1,5 dl tugevamaitselist riivitud juustu

peotäis kõrvitsaseemneid

 

Soojenda vesi ja kõrvitsapüree kehatemperatuurini. Sega pärm veega, lisa püree.

Sega jahud, sool, siirup või mesi. Sõtku umbes 10 minutit. Lase pool tundi rätiku all kerkida.

Sõtku tainast veel natuke aega ja vajuta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase kerkida 15 minutit.

Viiluta kõrvits ja seened, kuumuta õlis ning aseta leiva peale.

Jahvata soolaveskist soola, raputa peale riivjuustu ja kõrvitsaseemneid.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid