Ahjukõrvits mõnusa hapukoorekastmega
Pille Petersoo
Kõrvitsatükid ahju! | Shutterstock

Kõige lihtsam toit, mida sa kõrvitsast teha võiksid, on see köögivili lihtsalt maitseainetega ahju panna. Kõrvale hea hapukoorekaste ja ongi kiire ning maitsev roog valmis. Tervislik pealekauba.

Tarvis läheb:

tavalist või muskaatkõrvitsat
punaseid sibulaid
oliiviõli
tšillihelbeid, tüümiani
soola, musta pipart

 

Lõika kõrvits ampsusuurusteks tükkides. Koori sibulad, lõika sektoriteks.

Laota köögiviljad ahjupannile, nirista peale õli ja maitsesta soola-pipraga. Soovi korral lisa ka maitserohelist (nt tüümiani) või tšillihelbeid.

Küpseta 225° ahjus u 20–30 min, kuni köögiviljad on kenasti kuldsed ja läbiküpsenud.

 

Hapukoorekaste

 

200 g hapukoort 

peotäis hakitud peterselli

riivitud küüslauku

soola ja musta pipart

Sega kõik ained omavahel.

Sarnased artiklid