Ammuta vitamiine maitsvast apelsinikoogist
kodus.ee
Apelsinikook. | Shutterstock

Millal siis veel turgutada end maitsva apelsiniga, kui mitte külmal talvepäeval. Pakume välja uhke apelsinikoogi retsepti.

Apelsin soodustab seedimist ja viib organismist välja jääkained. Apelsinide söömine normaliseerib seedetegevust ja aitab ära hoida kõhukinnisust. Apelsini viljalihas sisalduvad kiudained vähendavad tühja kõhu tunnet. Migreeni puhul on ammusest ajast soovitatud süüa 4–5 apelsini korraga.

Apelsinikook

8 portsjonit

Tarvis läheb:

4 dl nisujahu

150 g võid

1 sl sidrunimahla

½ dl külma vett


Täidis:

2 ½ dl värskelt pressitud apelsinimahla

1 apelsini riivitud koor

1 dl suhkrut

2 sl nisujahu

3 sl maisitärklist

näputäis soola

3 munakollast

2 sl suhkrut

2 sl võid

¼ dl sidrunimahla


Besee:

3 munavalget

pisut soola

1 dl tuhksuhkrut

Tee nii:

Sega taina komponendid köögikombainis ja lase tainal külmkapis 10 minutit seista. Vajuta tainas koogivormi põhjale ja servadele, kata fooliumiga. Eelküpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Sega apelsinimahl, riivitud koor, suhkur, jahud ja sool kastrulis kokku. Kuumuta kogu aeg segades, kuni segu pakseneb. Keeda paar minutit.

Vahusta munakollased suhkruga. Tõsta lusikatäis apelsinikisselli munakollasevahu hulka, sega ja vala tagasi kisselli juurde. Lisa võitükikesed.

Võta koogipõhi ahjust, eemalda foolium ja vala kissell põhjale. Lisa munavalgetele sool, vahusta ning lisa tuhksuhkur vahustamise ajal vähehaaval. Jätka, kuni saad kõva beseevahu. Kanna vaht koogile ja küpseta 175-kraadises ahjus u 15 minutit. Serveeri magustoiduna või kohvi kõrvale.

Artikli märksõnad