Erik Orgu soovitab tervislikke jõulutoitude retsepte

kodus.ee
Kreemjas kõrvitsa kreemsupp ingveri ja suitsukalkuniga. | Shutterstock

Toitumisnõustaja Erik Orgu leiab, et kilod ei pea pühade ajal lisanduma, kui oskad teha jõululauas mõistlikke ja maitsvaid valikuid. Järgnevalt paar retsepti ideed, mida toitumisnõustaja julgelt soovitab.
 

Kreemjas kõrvitsa kreemsupp ingveri ja suitsukalkuniga

Retsept kahele inimesele

150 g kõrvitsat

300 ml vett

80 g porgandit

60 g sibulat

maitse järgi küüslauku

2-4 g ingverit või maitse järgi

60 ml vahukoort

120 g fetajuustu

100 g suitsukana/liha/kala

20 g kõrvitsaseemneid

20 g jõhvikaid

0,5 tl kookospalmisuhkrut

jahvatatud muskaatpähklit maitse järgi

soola maitse järgi

2 spl oliiviõli


Valmistamine:

Tükelda kõrvits, porgand, sibul ja küüslauk ning prae kergelt õlis 2-3 minutit.

Lisa vesi ja kuumuta kuni köögiviljad on pehmed.

Püreeri saadud tükkidega supp koos koore ja juustuga blenderis või kasuta saumikserit.

Vala supp uuesti potti.

Kuumuta kuni keemiseni ja lisa supile peenestatud ja purustatud ingver ning maitse järgi soola.

Lisa maitse järgi muskaatpähklit.

Tükelda suitsukana kuubikuteks.

Purusta jõhvikad koos kookospalmisuhkruga moosiks

Serveeri supp koos suitsukanakuubikute, kõrvitsaseemnete ja jõhvikamoosiga.

 

Kaneeliõun rosina-vahukoorega

Kaneeliõun rosina-vahukoorega.
Shutterstock

Kaneeliõun rosinate ja vahukoorega
 

170 gr magusaid õunu

30 ml 35% vahukoort

10 gr rosinaid

5 gr mett

rafineeritud kookosrasva

mahepõllumajanduse kaneel

apelsinimahl
 

Valmistamine:

Lõika õunad neljaks ja hõõru kokku kaneeli, kookosrasva ja isepressitud apelsinimahlaga.

Lase seista 1-2 tundi, siis küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 20 min või kuni õunad on kuldpruunid.

Vahusta vahukoor, sega see rosinatega ning serveeri õunte kõrvale. Peale nirista mett.


Rohkem retsepte loe ja vaata blogist.

Sarnased artiklid