Hapukapsasupp põldubadega

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Põldubadega hapukapsasuppi sõid vanad eestlased küünlapäeva paiku ja seda eriti Lõuna-Eestis. Sobib hästi ka vastlapäevasupiks!

100 g kuivatatud põldube

100 g Lõuna-Eesti tangu (soovi korral)

2 liitrit vett

500 g sealiha (nt raguu, ribitükk)

500 g hapukapsast

1 suurem sibul

1 porgand

köömneid (soovi korral)

maitse järgi soola

 

Pane eelmisel õhtul põldoad külma vette ligunema. 

Järgmisel päeval pese ja loputa oad, pane potti. Lisa 2 l värsket vett ning keeda oad poolpehmeks. Siis lisa sealiha ja kuumuta uuesti keemiseni. Koori pinnale tekkiv vaht. 

Sega juurde hapukapsas, hakitud sibul, porgand ja maitse järgi soola. Keeda tasasel tulel, kuni oad ja sealiha on pehmed. 

Võta liha supi seest välja ja tükelda, pane potti tagasi. 

PS Sibula ja porgandi võid esmalt 1 sl õlis läbi praadida.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid