HOIDISTAMA | Alõtša-õuna tšatni
Age Viimsalu
Alõtša-õuna tšatni. | Marina Puškar

Viljapuuaia külluslik saak tuleb väärindada ja talveks tallele panna. Paljudel on küsimus, mida teha tohutu hulga alõtšadega?  Siin on välja pakkuda üks retsept.

Tarvis läheb:

1 kg alõtšasid
500 g õunu
200 g sibulat
400 g suhkrut
50 g tšillit
50 g küüslauku
20 g soola
30 ml õuna- või valge veini äädikat
10 g koriandriseemneid
musta pipart

Selle hoidise kõige aeganõudvam osa on alõtšade puhastamine, alusta sellest. Seejärel valmista ette kõik teised koostisosad, puhasta ning tükelda õunad-sibulad. Köögikombainis purusta tšilli ja küüslauk, uhmris purusta koriandriseemned.
Esmalt vala potti väike törts vett, lisa sibul, küüslauk, tšilli, suhkur ja sool. Lase neil hetk kuumeneda ja maitsetel seguneda, lisa õunad ning keeda, kuni õunad on osaliselt pehmenenud. Seejärel lisa alõtšad, koriandriseemned, soovi järgi musta pipart ja õunaäädikas.
Lase podiseda madalal kuumusel ning ilma kaaneta, kuni kõik komponendid ja maitsed on ühtlaselt segunenud mõnusaks vürtsmoosiks.
Tõsta steriliseeritud purkidesse ja sulge kaantega. Naudi liha- ja pajaroogade kõrval!

 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid