HOIDISTAMA | Peedi-porgandimarmelaad

Kodu&Aed arhiiv
Peedi-porgandimarmelaad. | Kodu&Aed arhiiv

Sellest kogusest valmib umbes liiter marmelaadi. Marmelaadi maitsestamiseks võib lisada ka rabarberit.

500 g peeti

500 g porgandit

1,5 l vett

0,5 tl soola

1 sidrun

1 laim

0,25 toorest tšillit (punane)

0,5 tl soola

6 dl moosisuhkrut

 

Koori peedid ja porgandid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Püreesta need saumikseriga.
Lisa sidruni- ja laimimahl ning nende riivitud koor, peenestatud tšilli, sool ja moosisuhkur.
Keeda segu mõõdukal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit. Lase marmelaadil enne purki panemist veidi jahtuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid