Koostisosad:
350 g nisujahu
1 tl soodat
0,25 tl küpsetuspulbrit
1tl vaniljesuhkrut
30 g kakaod
0,25 tl soola
200 g suhkrut
150 ml õli
150 ml sooja kohvi
150 ml sooja vett
Soovi korral 100 g tumedaid šokolaadinööpe
Glasuur
60 ml taimset piima
200 g tumedat šokolaadi
Valmistamine
Sega kõik kuivained kokku. Lisa õli, kohv ja vesi. Lõpuks lisa ka šokolaadinööbid. Sega kõik kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud 24 cm küpsetusvormi. Küpseta 25 minutit 180 kraadi juures. Lase täielikult jahtuda. Glasuuri jaoks sulata veevannil tume šokolaad taimse piimaga. Sega glasuur ühtlaseks ja lisa koogi peale. Soovi korral kaunista kook röstitud mandlilaastudega. Naudi tassi tee või kohviga.