Süües saame joodi kõige rohkem:
* piimast ja piimatoodetest
* munast
* kalast (eriti merekalast)
* loomalihast
* kaerahelvestest
* maasikast ja punapeedist
* rohelistest taimedest (eriti spargelkapsas ehk brokoli ja teised kapsad).
Et lastel, ka teismelistel, ei tekiks joodipuudust, peaksid nad sööma mitmekesist toitu. Normaalse toitumisega ei tohiks joodipuudust tekkida, kuid inimesi on erinevaid – mõnele on tõesti joodi lisaks vaja.
Joodipuuduse korral võib võtta joodi- ja merikapsatablette. Samuti mõjub hästi näiteks merikapsa söömine.
Kasutada võib ka jodeeritud soola, ainult et seda ei või kuumutada, sest siis jood lendub.
Joodi ammuta nendest toiduainetest
Joodil on tähtis osa kilpnäärmehormooni tootmisel ja sellel, et kilpnääre talitleks normaalselt. Mida peaks sööma, et vajalik joodikogus kätte saada?