Kümnele
Tarvis läheb:
24 viilu kandilist saia (mulle meeldib täisteranisujahust röstsai)
Lumekrabi-munatäidis
250 g tükeldatud lumekrabi
4 jämedalt riivitud keedetud muna
150 g riivitud juustu
200 g toorjuustu (Farmi Köögi toorjuust 400 g pakis on hea valik)
2 sl majoneesi
200 g hapukoort
½ sidruni mahl
peotäis peeneks hakitud värsket tilli
Suitsuräimetäidis
200 g puhastatud ja tükeldatud kuumsuitsutatud räime ja räimemarja (400 g puhastamata räimi)
200 g toorjuustu
2 sl majoneesi
200 g hapukoort
½ sidruni mahl
peotäis rohelist sibulat peeneks hakitult
musta pipart veskist
Külgedele ja katteks
2 sl hapukoort
2 sl majoneesi
1 köögikombainiga peeneks riivitud kurk
200 g köögikombainiga peeneks riivitud rediseid
Valmista täidised – lihtsalt sega kõik ained hästi läbi.
Lõika saiaviiludelt servad ära.
Aseta 6 saiaviilu serveerimisalusele ja määri poole koguse lumekrabi-munatäidisega. Laota peale uued saiaviilud ja kata need poole koguse suitsuräimetäidisega. Lao ja määri samamoodi kolmas ja neljas kiht.
Kata võileivatort toidukile või fooliumiga ja pane vähemalt 12 tunniks külmkappi.
Sega hapukoor ja majonees omavahel läbi ja määri selle seguga tordi küljed.
Kata võileivatort pealt ja külgedelt riivitud kurgi ja redisega. Lase tordil enne serveerimist toatemperatuurini soojeneda.
Retsepti autor Ingrid Lepp