Kahe erineva soolase täidisega võileivatort

kodus.ee
Rikkaliku täidisega võileivatort. | Shutterstock

Kes magusatest tortidest eriti lugu ei pea, siis see võib oma pidulauda ehtida uhke võileivatordiga, mille täidiseks on lumekrabi-munatäidis ja suitsuräimetäidis.

Kümnele
Tarvis läheb:

24 viilu kandilist saia (mulle meeldib täisteranisujahust röstsai)


Lumekrabi-munatäidis

250 g tükeldatud lumekrabi

4 jämedalt riivitud keedetud muna

150 g riivitud juustu

200 g toorjuustu (Farmi Köögi toorjuust 400 g pakis on hea valik)

2 sl majoneesi

200 g hapukoort

½ sidruni mahl

peotäis peeneks hakitud värsket tilli

 

Suitsuräimetäidis

200 g puhastatud ja tükeldatud kuumsuitsutatud räime ja räimemarja (400 g puhastamata räimi)

200 g toorjuustu

2 sl majoneesi

200 g hapukoort

½ sidruni mahl

peotäis rohelist sibulat peeneks hakitult

musta pipart veskist

 

Külgedele ja katteks

2 sl hapukoort

2 sl majoneesi

1 köögikombainiga peeneks riivitud kurk

200 g köögikombainiga peeneks riivitud rediseid


Valmista täidised – lihtsalt sega kõik ained hästi läbi.

Lõika saiaviiludelt servad ära.

Aseta 6 saiaviilu serveerimisalusele ja määri poole koguse lumekrabi-munatäidisega. Laota peale uued saiaviilud ja kata need poole koguse suitsuräimetäidisega. Lao ja määri samamoodi kolmas ja neljas kiht.

Kata võileivatort toidukile või fooliumiga ja pane vähemalt 12 tunniks külmkappi.

Sega hapukoor ja majonees omavahel läbi ja määri selle seguga tordi küljed.

Kata võileivatort pealt ja külgedelt riivitud kurgi ja redisega. Lase tordil enne serveerimist toatemperatuurini soojeneda.

Retsepti autor Ingrid Lepp

Artikli märksõnad