Kahte moodi täidetud ploomid

Ruta Rannu
Proovi ahjus röstitud ploome. | Shutterstock

Õunauputuse kõrval tasub tähelepanu pöörata ka ploomidele ja vahelduseks ahjus hoopis mõnusaid röstitud ploome valmistada. Ploomi loomupärase hapukusega sobivad imeliselt õhulised kookoshelbed.

Täidetud ploomid:
 

50 g suhkrut
50 g kookoshelbeid
50 g võid
½ tl kardemoni
½ apelsini koor ja mahl
küpseid ploome

Valmista täidis kookoshelvestest, suhkrust ja kardemonist. Lisa sulatatud või, riivitud apelsinikoor ja -mahl. Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivi. Tõsta süvenditesse kuhjaga täidist ning küpseta 180kraadises ahjus 15–20 minutit, kuni ploomid on pehmed ja kookosetäidis kuldne.

 

180 g pehmet kitsejuustu
1 tl mett
hakitud basiilikut

Täidiseks hõõru kitsejuust pehmeks, maitsesta mee ja hakitud basiilikuga. Poolita ploomid ja eralda kivid. Täida juustuseguga ja serveeri.