Kaks hõrgutavat juustust pirukat: lõhe-valgehallitusjuustupirukas ja sinihallitusjuustu-pirnipirukas
kodus.ee
Lõhe-valgehallitusjuustupirukas. | Shutterstock

Täna on kindlasti rohkem aega küpsetada. Järgnevalt kaks maitsavt pirukat – üks soolane, teine magusapoolne.

Lõhe-valgehallitusjuustupirukas

Põhi:
2 keedetut kartulit
75 g võid
3 dl täisterajahu
0,5 dl külma vett

Täidis:
1 sibul
tilk õli
100 g spinatit
jahvatatud musta pipart
100 g Brie juustu
15 g värskelt soolatud lõhet
2 dl kohvikoort
1 muna
2 tl sidrunimahla

Riivi keedetud külmad kartulid. Näpi toasoe või, kartulid ja jahu puruseks seguks, lisa külm vesi ja sega tainaks.
Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja servadele. Tõsta täidise tegemise ajaks külma.
Haki sibul ja kuumuta pannil tilga õliga. Lisa spinat ja hauta nõrgal kuumusel 5-10 minutit. Maitsesta musta pipraga ja kalla pirukapõhjale.
Lõika juust ja lõhe viiludeks ja lao sektorina spinatile. Sega koor, muna ja sidrunimahl, maitsesta vajadusel ning vala täidisele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Sinihallitusjuustu-pirnipirukas

Sinihallitusjuustu-pirnipirukas
Shutterstock

Sinihallitusjuustu-pirnipirukas

Põhi:
125 g võid
3 dl nisujahu
½ dl külma vett

Täidis:
3 pirni
150 g sinihallitusjuustu
2 dl kohvikoort
1 muna

Näpi rasv ja jahu segamini, lisa vesi ja sega kiiresti.
Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele.
Lõika pirnid sektoriteks, eemalda süda. Lao pirnisektorid pirukapõhjale, murenda peale sinihallitusjuust.
Sega kokku koor ja muna. Soola pole vaja lisada, sest juust on soolane. Kalla koore-munasegu pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

 

Artikli märksõnad