Kaneelirullitort

Kodu&Aed
Kaneelirullid on meil väga populaarsed, aga vahest võiks proovida suisa torti teha.

Kaneelisaiad on ilmselt pannkookide järel populaarsuselt teine küpsetis Eestis, aga vahelduseks võib neid serveerida ka tordi kujul.

Tainas:

25 g presspärmi

2,5 dl käesooja piima või vett

50 g suhkrut

u 450 g nisujahu

75 g toasooja võid

0,5 tl soola

 

Vahele:

50 g võid

4 sl suhkrut

4 tl kaneeli

 

Torditäidis:

150 g toorjuustu

2 dl vahukoort

3 sl suhkrut

 

Tordiglasuur:

70 g tumedat šokolaadi

35 g võid

 

Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim, sool ja suhkur. Kalla juurde pool jahust ja sõtku paar minutit, edasi sõtkudes lisa ülejäänud jahu (osa jäta esialgu alles).

Lisa pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks, seejärel lisa sõtkudes nii palju jahu, et tainas oleks elastne ning lööks käte ja kausi küljest lahti (kogu jahu ei pea ära kuluma).

Tõsta tainas sooja kohta ja lase kinnikaetult tund aega kerkida.

Kummuta kerkinud tainas lauale, sõtku kergelt läbi ja rulli ristkülikuks. Määri tainas sulatatud võiga ning puista peale omavahel segatud kaneel ja suhkur.

Lõika tainas 4–5 ribaks, keera üks riba rulli ning selle ümber järgmised, nagu veeretaksid lumepalli. Tõsta see suur kaneelirull küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga vormi  (ära tee päris vormisuurust rulli, vaid jäta kerkimisruumi) ning lase rätiku all pool tundi kerkida.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40–45 minutit. Kui pealt kipub liiga pruunistuma, kata vorm küpsetuspaberiga.

Lase rullil täielikult jahtuda ning vahusta samal ajal täidise jaoks toasoe toorjuust suhkruga, lisa vahustatud koor ning sega ettevaatlikult ühtlaseks.

Sulata glasuuri jaoks madalal kuumusel šokolaad koos võiga. Lõika jahtunud kaneelirull pooleks, aseta üks pool serveerimisalusele, kata vahukoore-toorjuustutäidisega ning tõsta peale teine pool.

Kata pealt šokolaadiglasuuriga.

Allikas: Kodu&Aed arhiiv

Sarnased artiklid